10 tjejsaker som får män att drömma sig bort

Problemet när man generaliserar är så klart att det inte kan tillämpas på alla. Men ändå – känner du igen några av de här tjejsakerna? Män hatar dem, så är det bara.

Maria Christiansen
Författare

Varför ska vi fokusera på vad män hatar i ett förhållande? Och det gäller väl inte ens för alla? Jo, så är det nästan i alla fall! Det finns saker som kvinnor gör som verkligen gör män galna. Inte saker som gör dem galna av åtro, utan saker som får dem att drömma sig långt långt bort. Du känner onekligen igen några av exemplen, och det är precis därför som det är smart att vara uppmärksam på dem. Om du också känner igen dig själv i dem så kan du ju överväga om du kanske ska strunta i dem innan du inleder ett nytt förhållande?

1. Hon pratar om eller med sitt ex

Han kommer troligtvis ta det med ro om han och hans nya partner springer in i hennes ex. Men om hon hela tiden pratar med eller om sin gamla partner, han som hon tidigare var så kär i, ja då skapar det otrygghet, irritation, avundssjuka... Sen går det inte mycket bättre om hon börjar jämföra det ena och det andra – och det dessutom blir exet som presenteras i den bättre dagern. Han vill vara toppvinsten – inte inhopparen.

2. Fel, fel

Män hatar när kvinnor kommenterar deras körning. "Oj, akta där i svängen... Är du säker på att detta är rätt väg...? Kör du inte i en lite låg växel...?" Han kör bra, DET SKA DU VETA, och självfallet hittar han dit ni ska. Precis som att han vet hur man ställer in tallrikarna i diskmaskinen, klär sig i matchande färger och har koll på sina verktyg, även om de ligger huller om buller. Han tycker inte om alla rättningar från kvinnan som tror sig veta bättre. Hur snygg hon än må vara.

3. Fingrarna i styr

Håll fingrarna borta från hans prylar. Apropås körning så kan han nog själv ställa in gpsen i bilen. Och om hans partner ska låna hans iPad eller dator och börjar logga in och ut och ändra inställningar så blir han sååååå less. Inte för att han har hemligheter, han kommer helt enkelt inte ihåg sina lösenord.

4. Pinsamma smeknamn

Om det finns något som kan dämpa maskuliniteten så är det fjantiga smeknamn. De kan funka där hemma som retsamt skoj, men ute på stan, om någon hör hur han kallas för pussgurka eller pussenusse...? Aj-aj-aj! Det blir väldigt pinsamt om någon av hans vänner hör det.

Läs också: 12 tecken på att du träffat rakt i hjärtat på din nya fling

5. Klisterpartnern

Det finns en hårfin balans mellan mäns förnöjelse av att vara den som kan komma till en kvinnas undsättning – och deras irritation över osjälvständighet. En kvinna som verkar helt beroende och klängig, som oavbrutet vill veta vad han gör och pysslar om honom som en hönsmamma, ja hon blir snabbt för mycket. Men fråga gärna om han vill öppna gurkburken – eller champagneflaskan.

6. Vad står på? – Inget

– Vad står på, frågar han. – Inget, svarar hon, vilket garanterat får honom att spekulera kring om det handlar om något han har gjort eller sagt. Dåligt humör kan göra kvinnor inåtvända och stilla, men män hatar när de måste gissa vad som händer, och oförklarlig tystnad går dem på nerverna. Men sen är det också jobbigt när kvinnor pratar för mycket. Särskilt om de skvallrar om intima detaljer till väninnorna.

7. Det var ett skämt!

Män njuter verkligen när kvinnor har roligt i deras sällskap. Och de hatar motsatsen. En kvinna som ser ut som ett stort frågetecken och börjar analysera och dissekera det som mannen precis har sagt gör honom obekväm när tanken bara var att göra en lustig anmärkning. Både män och kvinnor använder humor som flirt, men de har olika ingångsvinklar. Kvinnor attraheras av män som får dem att skratta. Män älskar kvinnor som skrattar åt deras skämt.

8. Obeslutsamhet

Obeslutsamma kvinnor kan få mäns tålamod att närma sig en explosiv bristpunkt. Han bjuder ut henne till middag och frågar vad hon har lust att äta? Men näh, det vet hon inte riktigt... Eller så står hon framför garderoben och stirrar förtappat på innehållet medan tiden går och går. Kanske går han till sist ut genom dörren om hon aldrig är kapabel att ha en åsikt och fatta snabba beslut.

9. Flyttar in i raketfart

Hon är helt bestämd: Innan han vet ordet av så står hennes tandborste på hans badrum och hon rakar benen med hans rakhyvel. Hennes löparskor står i hans hall och hon har satt saker i hans kylskåp som han inte ens visste att han behövde. Sen visar hon sitt missnöje när han har planer som inte inkluderar henne. Det går helt för fort och han får svårt att andas. Han måste ha luft!

10. Alldeles för självkritisk

Hon jämför sig hela tiden med andra kvinnor, unnar sig inte dessert, äter grönkål och drömmer om en botox-behandling. När hon ser sig i spegeln är det så mycket som hade kunnat vara bättre! För mycket självkritik ger sexappeal och livsglädje en törn. Hennes partner vill att hon istället slappnar av, släpper på garden och njuter av livet tillsammans med honom.

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.