5 tips till dig som saknar en partner

Tror du på att kärleken kommer om du bara slutar leta efter den? Dags att tänka om!

Maria Christiansen
Författare

1. Tid och plats

Fråga: Om du vill springa ett halvmaraton eller servera hemlagad Beuf Bourguignon, vad gör du då?

Svar: Du avsätter tid till att träna, handla, förbereda...

Slutsats: Om din vardag och kalender redan är fullproppad hittar du inte tid till något nytt, oavsett om det rör sig om träning, kulinariska upplevelser eller en partner. Skapa plats för nya människor och upplevelser. Prioritera dina dejter.

2. Bestämd - inte kräsen

Fråga: Ser alla dina vänner bra ut, eller finns det några som ligger långt från rådande ideal och rekommenderade BMI-siffror?

Svar: Kemi och fysik är två olika saker. Bra kemi mellan människor kan uppstå även om man inte känner en fysisk attraktion.

Slutsats: Att dejta online kan ge en känsla av att det finns oanade möjligheter. Det kan hela tiden dyka upp något bättre på skärmen, och därför har vi en tendens till att bli otroligt selektiva. Han ska vara lång, hon ska ha ljust hår, etc. Var bestämd när det kommer till ålder, geografi, intressen, m.m., men begränsa inte dina möjligheter genom att bli mer och mer kräsen.

3. Bli en bättre dejt

Fråga: Har du garden uppe när du är på en ny dejt eftersom du tidigare blivit bränd eller har andra dåliga erfarenheter?

Svar: Om hela ditt kroppsspråk signalerar att du är på din vakt så kommer din dejt att märka det och kanske tro att du har något emot hen. Då blir det svårt att bygga upp tillit.

Slutsats: Var närvarande. Fokusera på framsteg och glädje istället för att fästa dig vid fel, brister och fiaskon. De tillhör det förflutna, inte nuet. Även det som du är glad över. Att prata om tidigare partner kan vara frestande eftersom det bevisar att man tidigare har varit önskvärd för någon annan. Låt dock det förflutna vara kvar i det förflutna.

4. Mod eller misstänksamhet

Fråga: Vet du om att det som händer i hög grad påverkas av dina förväntningar?

Svar: Pippi Långstrump säger "det har jag aldrig provat förut, så det kan jag säkert". Hon är modig och litar på sina resurser, och därför lyckas hon med vad som helst.

Slutsats: Det finns något som kallas för självuppfyllande profetia, och mängder med forskning bevisar att du får positivare resultat om du har positiva förväntningar jämfört med om du har fördomar. Så visa upp ditt mod – inte din misstänksamhet.

5. Keep it simple

Spørgsmål: Har du en tendens att bli nervös när du ska träffa nya människor?

Svar: Det kan gå bra, det kan gå dåligt – men det är egentligen inget att bekymra sig över.

Sammanfattning: Om du investerar för många känslor i dina första dejter riskerar du att uppleva dem som betungande istället för inspirerande. "Keep it simple", både invändigt och utvändigt. Låtsas som att du bara har stämt träff med en kollega eller granne. Du är ute efter att lära känna en ny människa, och därefter ser du vart det leder. Och utvändigt ska den första dejten inte vara något långvarigt som kan vara svårt att avbryta. Ta en snabb kopp kaffe på en offentlig plats, och återigen: se vart det leder.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.