5 viktiga råd som gör det enklare att hitta drömkillen på nätet

Tro på det, lägg fram en plan och var själv så som du vill att din framtida partner ska vara. När du vrider och vänder lite på dina mönster och finjusterar dina vanor blir det lättare att få tillgång till pojkvänsbutiken.

Maria Christiansen
Författare

”Ja hallå, är det pojkvänsbutiken? Jag vill gärna beställa en modell som är snäll, rolig, snygg och full av romantiska överraskningar. Och nej tack, ingen som siktar på att vara med i Lyxfällan eller någon alkoholistklinik, men om han har den där sexiga lilla glimten i ögat, du vet, då går det bra…”

Har du en tydlig bild av hur din drömkille ser ut? Då måste du ju bara hitta honom, eller hur? Och vad händer om du aldrig träffar honom? För det finns ju inte någon pojkvänsbutik, där man kan gå och välja och vraka mellan allt på marknaden…

Men med nätdejting är dina chanser betydligt bättre än om du bara ser dig omkring på din arbetsplats eller ute på stan. På nätet kommer du snabbt i kontakt med många personer, och matchmakingtekniken hjälper dig hitta de män du har något gemensamt med. Och om mannen i ditt liv inte har infunnit sig ännu är det kanske dags att finjustera dina vanor och skruva lite på dina tanke- och beteendemönster.

Här kommer 5 viktiga råd som kan hjälpa dig:

1. Tro på det

Du förtjänar att hitta kärleken. Säg det till dig själv varje dag, och tänk positivt. Det finns ett engelskt uttryck som lyder: "Dress to impress" – det innebär alltså att du ska klä dig så att du får dem på fall. Då kanske du undrar vad det ska vara bra för, men du boostar ditt självförtroende genom att klä upp dig och du göra något bra för dig själv. Det kan handla om allt från att köpa en exklusiv badolja till att ta in på ett spa någonstans. Sätt pris på dig själv så kommer andra också göra det.

2. Lägg upp en plan

Vilken typ av man drömmer du om? Gå tillbaka till den tramsiga inledningen och föreställ dig att du befinner dig i en mental pojkvänsbutik. Hur passar du och din drömkille ihop när det kommer till utbildning, intressen, erotik, resor, ekonomi, familj och barn? Skriv ner det, för då blir det mer konkret än om du nöjer dig med att tänka eller drömma om det. Sen visualiserar du din plan. Se det framför dig när du är ute på en promenad, sitter på tåget eller innan du går och lägger dig på kvällen.

3. Var öppen

De flesta män tycker inte om att gissa sig till saker. Den mystiska kvinnan är förtjusande i fantasin, men i verkligheten föredrar män okomplicerade kvinnor som är ärliga. Om hon dessutom har lätt till skratt blir det ännu bättre. Glädje är en av de mest attraktiva egenskaperna. Så genom att vara öppen och ärlig – och du kan få honom att skratta – så ökar du dina möjligheter med hästlängder.

4. Var det som du vill attrahera

Lika leker bäst, så om du drömmer om en snygg man som är i form måste du själv få upp pulsen. Lämna din bekvämlighetszon och gör något nytt. Personen som du saknar dyker inte upp från tomma intet medan du ligger på soffan och fantiserar i cirklar. Investera i dig själv.

5. Släpp det förflutna

Gör en storstädning och släpp det som har varit. Det förflutna är förbi. Du har gått vidare. Det finns ingen anledning till att dela allt möjligt om dina ex eller gamla älskare med din dejt. Särskilt inte i början, men även i stabila förhållanden kan man tappa lusten när man får höra saker som "Det sa mitt ex hela tiden". Var tacksam för vad du har just nu. Att du vaknade upp i morse, och att du idag ger dig själv möjligheten att träffa nya människor.

Om du vill läsa fler artiklar om onlinedejting kan du få en överblick HÄR

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.