7 galna trick som kvinnor tror funkar på män

Har du också försökt få hans uppmärksamhet på tramsiga och märkliga sätt? Det är lätt att man börjar göra lite småtokiga saker när man är förälskad, och med facit i hand gick man kanske lite för långt när man försökte kamma hem drömkillen. Dessa sju metoder fungerar helt enkelt inte.

Maria Christiansen
Författare

Om du så bara känner igen ett av de nedanstående exemplen från dig själv – eller en yngre variant av dig själv, så ta det lugnt – du är långt ifrån den enda som försökt dig på dessa galna knep. Men tror du helt ärligt att de funkar? De män som vi har pratat med säger blankt nej…

1. Vänta med att svara

En klassisk kvinnomanöver: Att ”straffa” med tystnad för att man hamnat i ett halvt krig om att vara tillgänglig. Tankegången går vanligtvis så här: Han har inte svarat mig på flera timmar. Är han ens intresserad? Vad inbillar han sig? Nu låter jag bli att svara tills imorgon, så kan han ju gå och fundera över vad jag har för mig. Smaka på sin egen medicin… Det är ju på det hela taget fint att hitta en någorlunda bra balans mellan vad man ger och vad man tar. Men det fungerar inte på sikt. Han kommer kanske undra över den plötsliga radiotystnaden, men sen är det inte mer med det. Elden i hans blick och aktiveringen av hans primitiva jaktinstinkt infinner sig inte.

“Nu kommer han vara rädd för att han begått sitt livs största misstag, tänker du. Men män resonerar inte så”

Du antar att tafattheten ska leda till en uppenbarelse som får honom att ändra sitt tillvägagångssätt. Han ska bli rädd för att du är med någon annan, och att han har begått sitt livs största misstag. Men så resonerar inte män. Om du svarar om en stund eller senare ikväll spelar ingen roll. Han blir varken mer eller mindre intresserad och engagerad för det. Gör vad du känner för helt enkelt.

2. Måla upp en tråkig kväll som spännande

Dina fredagsplaner involverade att se på Harry Potter och äta popcorn. Ensam. Och snubben du dejtar ska ut och dricka drinkar med sina kollegor. Han hör inte av sig – han är ute och roar sig, och du får lust att iscensätta din egen festliga verklighet. Med hjälp av sociala medier är det enkelt att lägga upp festliknande bilder följt av 🥂🎉💄 för att få hans uppmärksamhet och signalera att allt glider på. Skål!

Och när han skriver till dig på söndagen och frågar om din helg, så kryddar du till historien, som nu varken innehåller Potter eller popcorn, så att den låter än mer spännande. Men den här sortens charader förändrar inte hans känslor för dig. Om han gillade dig innan, så gillar han dig fortfarande. Och om han tvivlade innan, så gör han det nu också, även om du varit ute och slagit klackarna i taket med stans elit. Håll dig bara till sanningen – och låt honom berätta om hans fest.

3. Lägga upp ett citat eller en låt på sociala medier

Du lägger upp citat på Instagram i stil med ”You can’t be wise and in love at the same time”, eller lägger upp en låt på Facebook med ett hemligt budskap om dina känslor… Det funkar inte! Han förstår inte att det finns ett samband mellan ert senaste möte och det som Lana Del Rey sjunger i andra versen. Det betyder något för dig, och du kan känna texten hela vägen in i magen medan du sjunger med hemma i vardagsrummet. Men andra delar nödvändigtvis inte din upplevelse. Säg istället vad du vill rakt ut. Män, hintar och känslor är sällan en bra kombination.

4. Prata om män

Om det står ett helt regemente av män som är helt galna i dig, så kommer nog drömkillen bli det också. Har du tänkt så? Och av den anledningen berättat/hintat till/ljugit om hur eftertraktad du är? Dålig idé. Om du på en dejt börjar berätta om alla killar som hela tiden skriver till dig, så finns det en stor risk för att han blir irriterad och tänker något i stil med, vad angår det mig? Sannolikheten för att han kommer till slutsatsen att du är uppmärksamhetskrävande och osäker, den är ganska stor. Med all rätt! Låt bli att göra det bara.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.