Är du bra eller dålig på att kyssas?

Hur bra och passionerat kysser du? Den första kyssen spelar nämligen en stor roll för om din date blir din partner eller inte.

Maria Christiansen
Författare

Snygg date, trevlig och pirrig flört, det går riktigt bra. Stämningen blir mer gemytlig och intim och du får lust att kyssas och bli kysst – och då... Ja, vad händer då? Den första kyssen spelar stor roll för om din date blir din partner eller inte. Enligt en Gallup-undersökning tappar de flesta av oss (särskilt kvinnor) både lust och intresse om kyssen inte är njutbar och lovande.

Ungefär två tredjedelar av alla kvinnor dumpar mannen om den första kyssen är en besvikelse, och cirka 60 procent av männen säger detsamma. Kyssen berättar alltså i hög grad det vi behöver veta om ett nytt förhållandes framtidsutsikter, och därmed kan man lugnt kalla det för en av de viktigaste brickorna i det stora datingspelet.

Läs också: One night stand – därför ångrar kvinnor det oftare än män

Så är du bra på att kyssas? Och vad utgör egentligen en bra kyss? Låt oss lista några av kyssens egenskaper:

💋 Lyfter humöret eftersom det frigör hormonerna oxytocin och dopamin.

💋 Förebygger sjukdomar eftersom kroppen bildar antikroppar när många miljontals bakterier utväxlas mellan personerna som kysser varandra.

💋 Slätar ut linjer och rynkor i huden eftersom muskler slappnar av, ger en rodnad i ansiktet eftersom blodcirkulationen ökar.

💋 Lindrar stress och ger bättre sömn.

💋 Förbränner 26 kalorier i minuten (2 tuggor av ett äpple)

Mentol eller surströmming

Du kan förbättra dina odds för en lyckad kyss med bra teknik, och självfallet också en bra mun. Frisk och härlig andedräkt är den första förutsättningen. Mentol vinner definitivt över surströmming, och är dina läppar mjuka eller är de spruckna så att det känns som att man gnider sig mot en rivjärn när man rör vid dem? Det utsöndras dessutom spott i en kyss, och här är det dåligt med både för lite och för mycket. Man hör dock sällan om att någon klagar över en för torr kyss, men en alldeles för blöt kyss är inte lika ovanligt.

Jämställdheten har inte riktigt nått hela vägen fram när det kommer till skäggväxt. Det finns helt enkelt inte så många heterosexuella män som sätter pris på kittlande eller stickande skäggstubb. För kvinnor så är det en smaksak, men män med lite stubb betraktas ofta som ganska sexiga. Sen är det bara att strunta i att hon ser ut som att hon har fått en allergisk reaktion efter kyssen.

Kort men inte för kreativ

En bra strategi för den första kyssen har fördelningen 95/5. Det betyder alltså att du ska flytta sig 95 procent av avståndet mellan er, men du ska låta din date ta de sista 5 procenten som förenar er i en kyss. Och precis som med desserter så är det roligare att ta två gånger än att få en enorm portion på tallriken. Ge hellre en kort kyss än en som är för lång. Och var försiktig med att vara allt för kreativ med både tunga och händer den första gången. Ivrighet är inte sexigt.

Och annars? Vad väntar du på? Om du vill få till en härlig första kyss så finns det bara en sak att göra. Gå på date!

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.