Det är aldrig för sent – så sätter du kärlekslivet i rörelse

Går du runt och intalar dig själv att du är för gammal för att börja om på nytt med romantiken? Tvåsamheten? Intimiteten? Du gör dig själv – och den människa som saknar någon som dig – en björntjänst.

Maria Christiansen
Författare

Ser du dig själv som gammal bara för att du har börjat kalla sneakers för gummiskor eller lägger på när du avbryter ett telefonsamtal? Eller på det stora hela talar i telefonen? Eller tycker du kanske att du har blivit för gammal för att börja om från början med romantik och tvåsamhet, intimitet?

Föreställ dig livet som en tumstock. Under de första 12 åren är vi barn, och därefter kommer sju tonår, ytterligare sex till åtta ungdomsår och därefter 25-30 vuxna år – och slutligen 30-40 år som gamla?

Det blev många siffror, men sett från tumstockens totala längd så är seniorperioden ologiskt lång. Vår genomsnittsålder är betydligt högre än vad den har varit, vi lever generellt sett hälsosammare och är aktiva längre upp i åldrarna än förut, så varför ens använda beteckningen gammal om människor som fortfarande – rent statistiskt – har massor av år kvar? Människor som pustar fram på löpband och skidsemestrar och som inte alls påminner om tidigare generationers mor- och farföräldrar?

Ungefär hälften av alla äktenskap slutar i separation, och även om många frånskilda gifter sig igen så blir riktigt många ensamma i vuxenlivet. Men varför leva all denna dyrbara tid som singel?

Läs också: Tar du chansen när den kommer?

Du gör dig själv – och definitivt även den människa som saknar någon som dig – en riktig björntjänst om du går runt och intalar dig själv att du har blivit för gammal för att gå på dates och hitta en partner. Det är meningslöst att vi ska avsäga oss intimitet och passion under alla de år då vi för övrigt står i full vigör, så kravla ut från mysfilten och sätt ditt kärleksliv i rörelse.😉

Här kommer 7 goda tips som kan ge dig en knuff:

1. Supplement – inte ersättning

Nätdating är idag en accepterad och etablerad metod för att träffa nya människor. Du kan skriva med andra – fler än du någonsin har tid att träffa – utan att tänka på om du ser snygg ut idag eller om du kommer lägga mycket pengar på kaféer, etc. Och nätdating är ju inte en ersättning för att gå ut och träffas i verkliga livet. Det är ett supplement.

2. Tillit ska byggas upp

Med en profil på justkiss.se kan du skriva med andra människor så länge du har lust innan du bestämmer dig för att träffa någon. Därmed vet du mer om din date när ni träffas än vad du hade gjort om du började snacka med en främling ute på stan. Naturligtvis ska du som i alla andra sammanhang inte vara dumdristig. Bestäm träff på offentliga platser och ha en sund skeptisism till exempelvis ekonomi. Tillit ska byggas upp oavsett hur man träffas.

3. Nätdating är enkelt

Vuxna människor har tillräckligt mycket att fokusera på – de har mycket på jobbet, de har kanske barn i tonåren, eller barnbarn, och de har varken tid eller lust till att gå ut på stan och besöka nattlivet för att hitta en ny partner. Och vilket nattliv finns det att hurra för när man kommit över 50 år? Nätdating däremot är flexibelt och enkelt att börja med.

Läs också: Sätter du fälleben på dig själv i jakten på kärleken?

4. Hitta dem som du har något gemensamt med

Ungefär 350 000 svenskar mellan 16 och 89 år har använt nätdating de senaste tre månaderna. Det är många – och väldigt olika – människor, och naturligtvis kan det vara svårt att hitta den rätta. Med en profil på justkiss.se får du hjälp av vår unika matchmarker för att komma i kontakt med personer du har något gemensamt med.

5. Upplyftande utforskning

Om du känner dig gammal, kan det kanske bero på att du saknar passion och samvaro med någon som älskar dig? Nätdating ger dig den bästa möjligheten för att hitta en perfekt matchning. Det är upplyftande och roligt att skapa en profil och börja skriva med män och kvinnor som kanske – eller kanske inte – är precis den människa du saknar. Varför gå miste om chansen? Livet är inte slut förrän det är... slut!

6. Du bestämmer takten

Är det dags att släppa det förflutna och fokusera på det du önskar dig just nu? Ingen säger att du ska kasta dig hejdlöst ut i alla möjliga relationer. Börja lugnt och stilla. Skapa en profil, ta reda på hur allt fungerar, skriv till en eller två som du fattar tycke för. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du har frågor, och du hittar mängder med tips och råd i vårt artikelarkiv. Det är du som bestämmer takten.

7. Allt har ett pris

Du betalar för att ha en profil på justkiss.se, men om du sätter det hela i perspektiv så kanske det får lov att kosta att hitta lyckan? Du betalar ju också en hel del när du ger dig ut i världen för att träffa andra människor. Singelsemestrar, vistelser på högskolan, fritidsintressen, kafébesök. Det är inte mycket i livet som är gratis, och dina odds är fortfarande bättre på nätet än "på gatan". Det går snabbt att skapa en profil, och du kan när som helst förbättra och ändra den, så varför inte ge nätdating en chans? Det är aldrig för sent.

Läs också: När är man redo för ett nytt förhållande?

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.