Gå före i kön till kärleken – så förbättrar du din datingprofil

Alla hjärtans dag utan en partner är som en låda som har gått i baklås – det medför inget gott! Men varför gå miste om allt det roliga? Din datingprofil är nyckeln...

Maria Christiansen
Författare

Hur ser dina chanser ut för att få kyssar och ömhet och gulliga presenter på Alla hjärtans dag i år? Om du (fortfarande) är singel så är dina förhoppningar nog ganska minimala? Alla hjärtans dag utan en partner är som en låda som har gått i baklås. Det medför inget gott! Men varför har du inte det då? En partner alltså? Din datingprofil är nyckeln, så ska vi titta närmare på den? Eller kanske skriva ihop nåt bra?

I rubriken på artiklar används ofta uttrycket tips och tricks, vilket även stämmer för justkiss.se. Tips som fungerar, tricks som gör jobbet... Tips och tricks är genvägen framåt. Det är vägen till att komma i mål på ett smidigare sätt, och det är ju inte fy skam det. Man behöver inte göra något svårare än vad det är. Men när det kommer till din datingprofil kan det löna sig att ställa ett par frågor till dig själv – och att svara ärligt. Ju mer vi anstränger oss, desto mer tur har vi. Visst ligger det något i det? Om du vill springa före i kön till kärleken så är det bäst att du har en skarp profil:

Har du en plan?

Vad drömmer du om? Och matchar din dröm din nuvarande verklighet? Om du har flera år kvar på studierna eller ett gäng barn i förskoleåldern så saknar du inte en globetrotter som kan ta dig jorden runt. Vad finns det plats för i ditt liv? Letar du efter rätt person?

Läs också: Det här ska du veta om du är dålig på att flörta på internet

Vad är viktigt?

Vissa skriver knappt någonting om sig själva på sin profil. Eller nästan ingenting. Kanske skriver de att de är ärliga och att de har bil. Men bygger man broar som andra får lust att kliva över med sparsamma upplysningar? Genom att berätta mer om dig själv så attraherar du fler bra matchningar. Så vad är viktigt för dig? Och vad är inte förhandlingsbart (du måste tycka om katten eller vara självständig, gilla att leva sunt... eller vad du nu inte kommer att kompromissa med).

Är du positiv?

Det kan finnas många anledningar till varför man har låg energi eller känner sig nere. Uppbrottet med en tidigare kärlek, ensamhetskänslor, besvikelser av olika slag. Men om man inte har ett tydligt mål att glädja sig åt och känna optimism inför så är det svårt att dra till sig uppmärksamhet. Det finns ett engelskt rim som går så här: your vibe attracts your tribe! Det kan översättas till att din stämning påverkar vem du attraherar. Utstrålar din profil något positivt? Och detta handlar absolut inte om att du ska framstå som världens optimist. Du kommer väldigt långt genom att t.ex. undvika negativt laddade ord och fraser (otrohet, avundsjuka, lögn, lathet, m.m.) – samt svordomar.

Läs också: 5 simpla råd som lyfter din date

Hur ser du ut?

Profilbilden eller bilderna är VIKTIGA. Det första vi gör är att titta på bilderna – och trots det så finns det miljontals av fullkomligt eländiga bilder på nätet. Skeva, oskarpa, tramsiga bilder, tagna i motljus så att personen ser ut som en svart siluett, eller i spegeln så att blixten täcker hela ansiktet. Eller i en märklig vinkel så att man inte kan se ansiktet... Strunta i förskönande filter, använd inga gruppbilder och håll dig borta från ungdomsbilderna. Bilden från i fjol eller förrförra året går an, men tio år tillbaka är något helt annat... Är din bild optimal? Är den trovärdig?

Ha något att berätta

Det senaste året har många av oss påverkats av covid på ett eller annat sätt. Fritidsintressen, semesterresor, afterwork med kollegorna. Onlinedating har som tur är inte omfattats av
begränsningar, men ändå... Det är viktigt att du har något att berätta – på din profil och när du skriver med någon, och därför måste du göra något ute i det verkliga livet. Det vara så enkelt som att ge dig ut och träffa nya människor. Kanske de som reagerar på din profil? Och sen står du plötsligt där, först i kärlekskön...

Vill du läsa fler artiklar om onlinedating och parförhållanden? Klicka HÄR💕

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.