Så hittar du en partner 2020

1. Ha en konstruktiv approach

Kan du förklara skillnaden mellan hopp och mål? Tänk lite på det. När du hoppas på något så drömmer du, håller tummarna, skickar ut böner i universum och letar efter fyrklöver i gräset. Inte i denna sekund så klart, men du sätter din tillit till att något bra kommer komma till dig i framtiden. Och det är helt okej, för det håller modet uppe och medverkar till en positiv livssyn. Men om du har ett mål så nöjer du dig inte med att bara drömma. Då gör du något åt saken. Om du vill ta dig igenom ett halvmaraton börjar du träna, för du vet att du aldrig kommer klara det om du inte tränar.

Så är det din dröm att hitta en partner i år – eller är det ditt mål?

Prioritera ditt dejtande, uppdatera din profil, bli inspirerad av våra många artiklar, och var proaktiv. Gör plats för att träffa nya människor och uppleva nya saker. Var öppen och låt det nya året flöda över med JA, och var sparsam med dina NEJ.

2. Sänk dina förväntningar

Att ha en sund skepticism och inte bara ge sig i kast med vad som helst – eller vem som helst – känns rimligt. Men man kan också vara alldeles för skeptisk och ha för många reservationer, så att de istället skymmer ens möjligheter. Är det kanske dags att sänka ribban? Och samtidigt göra något annat än din vardagliga rutin? Om du dag ut och dag in gör samma saker fastnar du lätt i din comfort zone. Spräck bubblan – och ge dig ut i något nytt. Gå på events, anmäl dig till något nytt, och framför allt – gå på dejter. Ett bra trick är att låtsas som om det inte är en dejt. Föreställ dig att du bara är ute med en ny kollega eller en granne. Fokusera på att lära känna din dejt, och ta det därifrån.

3. Vet du vad du vill ha?

Med stor sannolikhet vet du vad du INTE vill ha. Om du i tidigare förhållande har upplevt något negativt (för mycket alkohol, dålig med pengar, häftigt temperament, likgiltighet eller otrohet… Det finns mycket att välja mellan), så ska du väl inte hamna med den typen igen, eller? Dåliga erfarenheter eller inte: ingen av oss gillar tanken av problem, men trots det drabbar det många av oss och gör oss i nån utsträckning olyckliga eller ensamma, eller både och. Håll hårt på dina principer. Var klarsynt kring vilka egenskaper eller karaktärsdrag din partner ska ha. Sluta fokusera på allt det som inte ger utslag på lyckobarometern. Det kan vara din föreställning om hur hen ser ut, vilket jobb hen har eller hur hen lever sitt liv – eller något helt annat. Du kommer märka vad som är viktigt för dig, och vad som inte är det, genom att tacka ja till dejter – och du kommer hamna i lägen där du bara vill springa därifrån direkt.

Var öppen. Det är bara en dejt!

4. Se framåt – inte bakåt

Om du inte har barn sen tidigare med en gammal partner, man eller fru, eller om ni blev bästa vänner efter uppbrottet, så är det nu du ska göra dig av med honom eller henne från systemet. Det gäller hela raddan av ex som du känslomässigt sitter fast i, som om de hade långa tentakler som du kan fastna i och bränna dig på. Sluta jämföra en ny, potentiell partner med en gammal flamma som du skönmålat, för vi tenderar nämligen att komma ihåg det positiva i högre grad än det negativa. Se framåt – inte bakåt. Städa upp ordentligt genom att klippa förbindelser från sociala medier och ta bort saker såsom bilder och minnesföremål i ditt hem. Då skapar du plats – både fysiskt och mentalt – för något nytt, och då kan du gå vidare.

5. Stanna i verkligheten

Du dagdrömmer, fiolerna spelar inuti i ditt huvud, vågorna slår upp på stranden, din partner kommer springande – i slowmotion – mot dig med famnen full av lycka och löften om trygghet, rikedomar och gudomligt sex. Och sen fokuserar du blicken på skärmen igen – och PUFF: Helt vanliga män eller kvinnor ler mot dig, för du befinner dig här i verkligheten, inte i en gammal Hollywoodfilm. Nu försöker vi inte retas med dig, vi vill bara poängtera att det är viktigt att man behåller fötterna på jorden. Kärlek uppstår väldigt sällan vid första ögonkastet. Kemin kan vara bra redan från start, men i regel krävs det mer än intensiv ögonkontakt över en espresso. Lägg tid på att lära känna din dejt när det finns en grund till det, och förankra dina förväntningar i verkligheten

Redo att göra kärleken viktig?

JustKiss är dejting för dig som tycker att kärleken är viktigt. För dig, som vill investera lite av dig själv för att få hjälp från den bästa matchmaker tekniken på marknaden. Är du redo att göra kärleken viktig?

Registrera gratis profil
Maria från JustKiss

Låt mig hjälpa dig att hitta din perfekta match ❤️

Är du en man eller kvinna?

Tyvärr, den här webbplatsen använder funktioner som din webbläsare inte stöder.

Uppgradera till en nyare version av Firefox, Chrome, Safari eller Edge så är du redo.