Så visar du bäst att du är galen i henne

Vad tror du att hon helst vill ha? Kyssar och kramar eller hjälp med disken? Svaren ser likadana ut i vår matchmaker.

Maria Christiansen
Författare

Hur visar du en kvinna att du är tokig i henne? Det beror självfallet på om ni precis har börjat dejta eller om ni är tillsammans och betraktar er själva som ett par. En av frågorna på den unika matchmakern på justkiss.se lyder: Hur visar du att du älskar din partner? Här kan vi alltså förutsätta att de flesta tänker sig ett etablerat förhållande när de svarar. Och svaren erbjuder bra lärdomar, för det är ganska välkänt att vi ger det som vi själva vill få.

Det finns fem svarsmöjligheter:

  • Genom att ge gåvor

  • Genom att spendera tid med min partner

  • Genom att säga fina saker

  • Genom att vara hjälpsam

  • Genom fysisk beröring, som t.ex. massage, kyssar eller smekningar

Av ungefär 140 000 Skandinaviska svar har 56 procent av kvinnorna – alltså mer än hälften – svarat samma sak, och kan du gissa vad det är? Vill de ge (och få) blommor, choklad och diamantringar? Vill de ta ledigt och njuta av er tvåsamhet? Viska – och höra – kärleksförklaringar? Eller är det upphetsande och sexigt att dela på disken? Nej, nej, nej och förmodligen inte alltid...

Fysisk kontakt däremot – kyssar, kramar, massage och det som är lite mer intimt – är den uppenbara vinnaren. Det är nämligen ganska långt ner till det näst populäraste alternativet, som är att säga fina ord till sin partner. Här svarar endast en av fem kvinnor att det är vägen framåt när man vill cementera sina känslor. I övrigt gäller dessa 20 procent både kvinnor och män.

“Det betyder ju inte att vi lever i ett land fullt av snåljåpar”

På sista plats kommer det första alternativet: att ge gåvor. Det är tydligen inte så populärt. Inte ens tre procent av kvinnorna svarar att de visar sin kärlek genom att köpa något till mannen i sitt liv (för männen är samma siffra något högre). Men det betyder ju inte att vi lever i ett land fullt av snåljåpar, för svaren är ju ett uttryck för hur vi prioriterar och man kan ju faktiskt köpa en present även om man svarar att man föredrar kyssar och kramar.

Kärlekens 5 språk

Det är en näst intill ovärderlig insikt att känna till sin partners preferenser. Om du är praktiskt lagd och byter hennes däck, kalkar av hennes dusch och ställer in hennes TV så tänker du kanske att du tydligt har visat att du är galen i henne. Men det är inte helt säkert. Hon kan vara en av dem som tycker om beröring, och även om hon gillar dina egenskaper som hantverkare så har hon inte fått bekräftelse på din kärlek.

Den berömda amerikanska parterapeuten Gary Chapman har gett ut boken “Kärlekens 5 språk”. Den handlar om hur vi uttrycker kärlek, och han delar in det i de fem kategorierna ovan. Är det när du spontant lägger armen runt henne och kysser henne i nacken, eller är det när du går ut med soporna, eller kommenterar hennes nya frisyr?

När du visar henne att du är tokig i henne är det viktigt att stämma av så att ni ligger på samma frekvens.

Vill du läsa fler artiklar om dating och kärlek? Klicka HÄR💕

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.