Skön date, trevlig kille – men varför ringer han inte tillbaka?

Det börjar lovande. Och det blev ännu bättre när ni träffades. Varför hör han då inte av sig? Låt det inte ta knäcken på dig: Så här tacklar du hans tystnad.

Maria Christiansen
Författare

Det finns mycket i världen som man kan undra över, som t.ex. varför en lovande date med en trevlig kille mynnar ut i... ingenting! Varken meddelanden eller samtal – bara tystnad.

Det kan vara otroligt svårt att inte ta det personligt. Besvikelsen fyller en och känns av i hela kroppen, men det bästa man kan göra för att tackla tystnaden är att kolla noggrant på situationen.

Här är 5 olika exempel som du inte ska ödsla din energi på.

1. Rädsla för bristande intresse

Alla hatar att bli avvisade, och om man oroar sig över att hamna i en sådan situation kan man ta kontroll över läget och vara den som gör första draget. Det betyder alltså att man avvisar den andra. Kan han ha fått en uppfattning om att du inte var intresserad? Var det t.ex. du som tog initiativ till att bryta upp? Om du tror att det kan vara orsaken så behöver du bara skriva till honom. Om han fortfarande inte reagerar så blir du ju inte besviken två gånger om, du landar helt enkelt i status quo. Då kan du börja rikta din uppmärksamhet i en ny riktning.

2. Eller för överväldigande intresse

Det finns någon urmänsklig jaktinstinkt dold i män. Vissa går igång på att behöva kämpa lite, och andra tappar intresset om "bytet" är för lätt. Det är alltså kört om du verkar för svåråtkomlig, men det är också kört om du är för ivrig och överväldigande. Det kan också vara skrämmande om du ihärdigt försöker kontakta honom efter dejten. Ordet stalker kommer infinna sig i hans medvetande, och innan du känner dig upprörd över det ska du försöka föreställa dig hur du själv hade känt om en kille bombarderade dig med meddelanden om att du är det bästa som har hänt honom. Om du inte känner igen dig i den här beskrivningen håller du bara låg profil. Då kommer du väcka hans jaktinstinkt till liv igen.

Läs också: 5 tips till dig som saknar en partner

3. Han har bytt fokus

Något i hans liv har tagit en vändning som han måste fokusera på. Kanske något på jobbet eller i familjen. Något som gör att er date inte längre passar in. Det kan också vara att han har varit på flera dejter och blivit mer intresserad av någon annan – och nu vågar han inte riktigt säga det till dig. Det betyder inte per automatik att alla män är opålitliga. Låt det inte påverka ditt självförtroende att du har haft en dålig date som du trodde hade potential. Använd erfarenheten och fråga rakt ut nästa gång varför han dejtar online. Träffar han andra, och hur mycket tid upptar det i hans liv?

4. Han försöker vara schysst

Japp! Dejten gick bra, men även om han tyckte om ditt sällskap så gick han inte riktigt igång på dig. Ni kanske hade olika inställningar till vad som är viktigt i livet? Kanske upptäckte han att du inte är hans typ, och nu vet han inte riktigt hur han ska säga det. Han försöker med andra ord att vara schysst och undvika att såra dig. Självfallet borde han bara ha sagt det rakt ut, och i takt med att dagarna går blir det svårare och svårare att få honom att reagera. Det är lättare att låtsas som ingenting. Acceptera att luften gått ur ballongen och själv andas in ny luft. Ni hade åtminstone en trevlig afton tillsammans.

En stor charmör

Han var otroligt charmerande och rolig och hade den sexiga, innerliga blicken du inte kan motstå. Var det därför som dejten var så lyckad? För att han var så flörtig, och för att det är skönt att känna sig eftertraktad? Men han har redan gått vidare för han var bara ute efter förpliktelselöst sex och trevligt sällskap. Det är inte rätt person för dig som letar efter en partner att dela livet med. Släpp honom. Du fick honom inte på kroken, men det finns andra fiskar i sjön.

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil💖

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.