Söker du en partner?

Hur bär du dig åt? Ser du dig omkring på måfå och hoppas att den rätta dyker upp? Eller skådar du ut över det enorma dejtinghavet på nätet medan den ena vågen av otålmodighet efter den andra väller in över dig? Med de här 5 råden blir det lättare att skjuta skarpt och få upp ögonen för den rätta partnern.

Maria Christiansen
Författare

Självfallet kan du vara lycklig utan en partner. Livet är fullt av så mycket annat meningsfullt än tvåsamhet, eller hur? Eller så är lycklig inte det rätta ordet? Tillfreds kanske? Okej i alla fall? Men ärligt talat, vad spelar det för roll om du bara vill landa i ett varmt och vidunderligt parförhållande? Om du är på jakt efter en fin partner? Sikta skarpt med våra 5 råd.

1. Partnerkikaren

Om du blickar ut över det stora dejtinghavet och låter den ena vågen av otålmodighet efter den andra skölja in över dig när romantiken uteblir så kan du lätt inbilla dig att en partner är förutsättningen för ett lyckligt liv. Men den tanken leder lätt till en ström av negativa tankar. Du riskerar att få ett "jag-saknar-en-partner-perspektiv" och glömmer att fokusera på allt det goda som finns runt omkring dig. Otålmodighet gör dig mer och mer desperat, och vad händer då när du väl går på en date? Du attraherar andra genom att vara attraktiv. Det innebär att du har något varmt i hjärtat, att du är engagerad och att du har upplevelser att dela med dig av.

Läs också: 12 tips som gör dig (betydligt mer) eftertraktad

2. Vilken typ är du själv?

Vilken slags partner letar du efter? Någon som passar tillsammans med dig, så klart, så vilken typ är du själv? Det blir mer överskådligt och betydligt enklare om du vet vad du själv har för värderingar och intressen. Använd den unika matchmakern på justkiss.se. När det kommer till onlinedating spelar det första intrycket stor roll. Utseendet är det första vi lägger märket till, men för att hitta den person som du passar perfekt med så måste du börja med att titta på dig själv. Vad ska du med en lugn man om du själv är sportentusiast, eller en kvinna som drömmar om att få barn när du själv inte vill ha fler? Och vice versa.

3. Släpp förväntningarna

Har du en bestämd typ som är "din"? Föreställer du dig att din partner ska se ut på ett visst sätt, ha en utbildning som liknar din egen osv? Om du är en av dem som använder onlinedating på måfå och bara letar efter en särskild typ så skjuter du dig själv i foten. Självfallet har du önskemål och krav. Du vill ha en partner som ligger nära dig i åldern, och det finns massor av annat som du lägger vikt vid som livsåskådning, fysisk form, energi, ekonomi, humor... Men försök ändå att vara öppen och tona ner dina orimliga förväntningar.

4. Undvik jämförelser

Om inte onlinedating är helt och hållet nytt för dig så har du nog vissa erfarenheter. Du har säkert varit förtjust i någon, eller förälskad, och/eller någon har varit det i dig. Men nu har du kommit vidare, så försök att undvika att jämföra dina nya dejter med dina gamla dejter. Vi är alla olika, du har självfallet förändrats sedan du var i ditt förra förhållande så därför blir dina tidigare dejter också annorlunda. Har du haft otur och fått med dig negativa erfarenheter i bagaget som gett upphov till dålig självkänsla så kanske du måste bearbeta detta först. Man får mängder med energi när man är förälskad, men det måste också finnas energi för att man ska kunna bli förälskad.

5. Ha roligt

Vi tar kärleken på stort allvar. Justkiss.se finns här för dig som vill hitta någon att dela livet med. Men seriöst betyder inte att vägen till målet ska vara allvarlig och fri från tramserier. Tvärtom. Tillåt dig själv att njuta av resan, ha roligt tillsammans med de människor du träffar. Vissa av dem kanske är långt från dina förhoppningar och drömmar, men spelar det någon roll? Alla kan inte öppna ditt hjärta, men de flesta kan i någon grad vidga dina perspektiv.

Läs också: Därför är det en god idé att betala för din datingprofil

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.