10 goda råd till dig som har problem med kvinnor för att du är för mjuk

Varför får banditen med de snabba replikerna och glimten i ögat mer sex än den trevliga Mr. Nice Guy? Ja varför då? Med dessa tio tips undviker du att uppfattas som för snäll – och mjuk.

Maria Christiansen
Författare

Vad är det här? Ska vi läsa om tips och tricks på hur män inte ska vara mogna och förstående? På sätt och vis, ja... För dilemmat är att för mycket av det god inte är gott nog, eller? "Snälla killar kommer aldrig först i mål" har någon sagt, och därför hamnar Mr. Nice Guy alltid på efterkälken bakom banditen med glimten i ögat. Så, vän eller älskare? Du kan boosta din alfahane med dessa tio tips:

1. Säg det rakt ut

Det finns inget dåligt att säga om människor som anstränger sig för att vara snälla. Som alltid välvilligt hjälper till och som prioriterar andras behov. Problemen uppstår om det landar i att de uppfattas som – helt onyanserat – tjänare. Som en typ som upprepar vad andra har sagt istället för att säga vad de egentligen menar. När vi går på date ställer vi många frågor till varandra, men ställ inte så många frågor att det påminner om en jobbintervju. "Vi borde gå ut en sväng" säger alfahannen, medan Mr. Nice Guy frågor: "Vill du följa med till stranden?" Och även om frågan snällt lämnar utrymme för att säga nej, så har den första formuleringen betydligt större chans för att gå hem: "Ja, det borde vi."

2. Det förlösande nejet

Det finns garanterat många förslag som du aldrig skulle drömma om att säga nej till. Men annars då? Säg nej när du menar nej. Om du tvivlar, om det inte passar dig, om du har andra planer... Det är vanligt att folk säger ja till något som de egentligen inte har lust till, och då hamnar de i en situation som antingen irriterar eller förargar dem. Och varför vara sur när man kan undvika alla besvär med ett förlösande nej? Stå på dig.

3. Är alltid tillgänglig

Mr. Nice Guy är alltid tillgänglig. Han svarar direkt när hans partner eller date ringer eller skriver. Han tror att om han bara är pålitligheten själv så kommer hon efterhand förstå att hon inte kan vara utan honom. Alfahanen däremot förstår att otillgänglighet kan vara attraktivt. Lite spänning och äventyr är det inget fel på. Det är också helt okej att vara upptagen med något annat, som t.ex. jobbet eller fotbollsträningen. Sätt dina egna gränser.

4. Skruva ner tempot

En hög energinivå är ganska sexigt, men det är inte samma sak som att vara överdrivet ivrig. Att stå och stampa på plats som en spänd kapplöpningshäst i startboxen är sällan särskilt eggande – om det nu inte gäller en faktisk kapplöpningshäst. Medan Mr. Nice Guy ofta pratar snabbt och aningen hektiskt med avsikten att bli kvitt all anspelning till dålig stämning, så väljer alfahanen en mer tillbakalutad attityd och låter inte alla förväntningar skina igenom.

5. Närvarande, avslappad

Kan du skillnaden på att vara tillgänglig och att vara närvarande? Närvaro uppstår när man sänker tempot (punkt 4), lyssnar och intresserar sig för personen man är tillsammans med – och omgivningen. Andas in, och slappna av!

Läs också: På en skala från 1 till 10: Hur viktigt är det första intrycket?

6. Ansvar är sexigt

Oavsett om det gäller din hälsa och din kropp, familjen eller ekonomin, så är det bra att veta att du tar ansvar och ser till att du får mycket ut av vad du företar dig. Ansvarsfulla människor kommer inte med en massa ursäkter och bortförklaringar, och de lämnar bara lite utrymme till spontana handlingar. Herregud det ska ju bara göras... Ansvar är tryggt och attraktivt.

7. Fritt val utan godkännande

Män som behöver ett godkännande om stort och smått kan framstå som osjälvständiga: – Ska jag köpa den blå eller gröna skjortan, vad tycker du? – Är det för tidigt för att ta en kall öl? – Jag ska ut med grabbarna imorgon, det gör väl inget? Alfahanen tar självfallet också hänsyn till om kvinnan i hans liv föredrar den gröna skjortan eller, ja... Men han fattar generellt sina egna beslut och känner inte att han först behöver få ett godkännande.

8. Målmedvetet

Människor med ett mål är fängslande. De har ett mål, engagemang, något de brinner för. De kan självfallet också vara lite irriterande... Om de aldrig pratar om eller företar sig något annat än just det målet. Men att vara målmedveten är helt klart en fördel på många plan.

Läs också: Vem betalar på första dejten?

9. Självförtroende

Självförtroende är dessvärre inget man klär sig i som om det vore en snygg jacka eller hatt. Så där, nu har vi styr på det! Men med självförtroende stiger ens mod, man får en bättre hållningar och förväntningarna på hur dagen (eller dejten) kommer att utspela sig blir mindre konfunderade eller nervösa. Det roliga är att det omvända också är sant. Om man beslutar sig för att se utmaningarna i vitögat – alltså att boosta sitt mod genom att sträcka på sig och skruva ner sina orimliga förväntningar, då gör man det möjligt för självförtroendet att växa. Och om inte... Fake it til' you make it, säger man. Det hjälper faktiskt också.

10. Varken mjuk eller mobbare

Många tänker att det finns ett likhetstecken mellan uttrycket alfahane och en stor och stark mobbare. Någon som tar sig fram på andras bekostnad, men så är det inte. Professorn och antropologen från Atlanta i USA, Frans de Waal, har forskat på schimpanser i många år, och hans slutsats är att alfahanarna i regel är betydligt mer empatiska än de andra hanarna i en flock. Alfahanarna är inte bara mer imponerande rent fysiskt, de är också betydligt mer generösa än de andra. De delar gärna med sig och tröstar när det uppstått problem, och därmed stiger deras popularitet och de stärker sin position. Och resultatet? Ja för schimpanserna betyder det att alfahanen är mer attraktiv och får mycket mer sex. Det kan vara värt att tänka på.

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din datingprofil

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.