10 smarta sätt att attrahera din drömkvinna

Vill du ha 10 av vetenskapens starkaste bud på hur du får kvinnors uppmärksamhet? Trots att du knappast ser ut som Bradley Cooper eller George Clooney? Inte ens lite?

Maria Christiansen
Författare

Vid en närmare anblick liknar du kanske inte Bradley Cooper eller George Clooney? Det ska du inte vara ledsen över, för vetenskapspersoner världen över har hittat många positiva resultat (och några nyckfulla) om vad som händer i sexuell attraktion. Och de flesta ligger långt från filmbranschens fokus på "the looks". Här kommer tio skarpa bud på hur du lättare attraherar din drömkvinna.

1. Få henne på gott humör

Ditt goda humör är en vitamintablett. När du skrattar slappnar musklerna av, endorfinerna i hjärnan utsöndras och får dig att känna dig tillfreds, och skrattet boostar också immunförsvaret. Det blir därmed enklare för din kropp att bekämpa infektioner. Blodtillförseln ökar också vilket förebygger hjärt- och kärlsjukdomar, så när du lyfter hennes humör skyddar du ditt eget hjärta – och har en bättre chans att vinna hennes.

Läs också: Stor checklista: Är du redo för en partner?

2. Lukta gott

Kvinnor tycker om när män luktar god aftershave eller cologne, och det beror inte enbart på själva doften. En studie har visat att män känner sig mer självsäkra när de avslutar en dusch med att spruta på sin favoritdoft, och självsäkerhet är sexigt. Resultaten från en skotsk studie visade dock att kvinnor också attraheras av män som luktar vitlök! Men undvik för guds skull att lukta surt...

3. Det går om du går bra

"Hur går det" frågar vi varandra. Och hur går du? Efter att ha granskat dina kläder lägger kvinnor märket till hur du går och rör dig. Självsäkra män jäktar inte runt (eller det gör de väl när de har bråttom? Kanske är de självsäkra för att de har koll på tiden?). En lugn och tråkig gångstil är dock inte heller så begeistrande. Gå som om du vet vad du vill och var du ska.

4. Köp en hund – eller en gitarr

På Justkiss.se har vi tidigare hänvisat till vetenskapliga undersökningar som visar att kvinnor är mer positivt inställda till män som har en hund. Hundägare anses vara vänliga, omtänksamma och ansvarsfulla – goda egenskaper hos en kommande partner. Alternativt är dina chanser hos kvinnor också riktigt bra om du har en gitarr (istället för t.ex. en bandyklubba) med dig. Musikalitet och god social kompetens går ofta hand i hand. Det finns undersökningar som visar att musik stimulerar vårt limbiska system. Det innebär att vi blir bättre på att "fånga" andra människors sinnestillstånd.

5. Lite fåfänga skadar inte

Har du ett snyggt skägg? Det finns en risk för att det är för snyggt. En undersökning från Australien konstaterade att män med en veckas skäggstubb ansågs vara mer attraktiva än både nyrakade män och män med riktiga vikingskägg. Generellt så skadar det inte med lite fåfänga: trimma ögonbrynen, ta hand om tänder och naglar, en ordentligt klippning... Och ett par solglasögon. Inte på profilbilden, det är bara irriterande, men när solen skiner. Och det gör den ju när du ser henne komma mot dig.

6. Hjälpsamhet är sexigt

Altruism är motsatsen till egoism, och man måste inte sjösätta ett helt forskningsprojekt för att räkna ut vilken ism som är mest attraktiv. Men det har hänt, och män som gör goda gärningar – som kanske engagerar sig i volontärarbete – får helt enkelt mer sex.

7. Dölj inte ärr i ansiktet

Blir du irriterad över det gamla ärret du har i pannan från den gången du gjorde en vurpa på rullskridskor? Mäns ärr gör kvinnor nyfikna eftersom tecken på gamla skråmor vittnar om att mannen har gjort något aktivt och spännande. Under en 12 år gammal studie manipulerade man bilder på 24 män och kvinnor. Man gav hälften av dem ett ärr i pannan så att det såg ut som att de hade varit med om en olycka. Männen med ärr ansågs vara sexigare än männen utan. Ärren gjorde däremot ingen skillnad i kvinnogruppen.

8. Anamma din urmänniska

De sporter som kan relateras till våra tidigare förfäders jägar-samlar-beteende har en förmåga att attrahera kvinnor mer än vad personer som inte utför dem gör. Det gäller t.ex. mountainbike och dykning – och nej, de hade varken cyklar eller lufttuber, våra förfäder. Det handlar om att vara i naturen och våga göra något utöver det vanliga.

9. Skriv en bra profil

Först och främst ska du vara uppriktig när du skriver din profiltext, men välj dina ord med omsorg. Ord som kreativ, humoristisk och ambitiös är väldigt "magnetiska", och hobbypräglade ord som böcker, crossfit, löpning eller musik öppnar också upp nyfikenheten. En bra profiltext ska innehålla information som beskriver vad du är för typ av människa.

10. Sikta på någon som liknar dig

Det sägs att kärleken gör oss blinda, men efterhand – även i de mest passionerade förhållanden – återfår vi ju synen 😉. Det finns många goda anledningar till att hålla utkik efter en kvinna som liknar dig. Det innebär alltså någon som har någorlunda samma attraktionskraft. Om du inte tycker att din date är lika attraktiv som du tycker att du själv är så kommer det att märkas – och då kommer hon knappast att vilja träffas igen. Motsatsen gäller också – om du känner att du har träffat för högt så blir det inte heller bra. Utöver att hålla dig till samma sex appeal-liga är likheter ett bra ställe att fokusera på för att få din drömkvinnas uppmärksamhet.

Läs också: Därför är det en god idé att betala för din datingprofil

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.