12 pinsamheter - men är de klumpiga eller komiska? Vad tycker du?

Kyss och kärlek eller kalla fötter? Vissa situationer blir bara för pinsamma - och vad gör man då? Ska man skratta, gråta eller gå sin väg?

Maria Christiansen
Författare

Det bästa man kan säga om en pinsam dejt är att den oftast blir rolig med tiden, för just i situationen kan det vara svårt att se komiken. Här hade man hoppats på en dejt som kunde leda till kyssar och kärlek, i stället krummar man tårna tills de påminner om kokta nudlar. Men hur hanterar man pinsamheterna? Ska man skratta, gråta eller gå sin väg?

Vad skulle du själv göra i dessa 12 exempel:

1. Tystnad, bara tystnad

Din dejt är omöjlig att få ett ljud ifrån. Förutom enstaka enstaviga ord ligger tystnaden som ett rökmoln över er dejt. Skratta? Ja, om det kan lösa upp? Gråta? Nja… Gå? Tja, om det inte finns något att prata om, varför inte bara gå vidare?

2. Oops, fel namn

Inte bara när du dejtar, men i alla sammanhang är det pinsamt att kalla någon för ett fel namn. Och gör man det mer än en gång, är det hopplöst! Skratta? Ja, det är nog bäst. Gråta? Nej-nej, men kanske ett ångerfullt ursäkt? Gå din väg? Då skulle det vara för att din dejt konsekvent har kallat dig för ett fel namn.

3. Stupfull eller bara en kyckling?

Vissa människor dricker för att samla mod. Det är en dålig kyckling-strategi (eller tecken på beroende) och om en dejt anländer ordentligt påverkad eller dricker sig stupfull under tiden, ja då är det både något att skratta och gråta över. Men det smartaste är väl att gå sin väg.

Läs också: 7 tips som gör att din date längtar efter att träffa dig igen

4. Säger något fruktansvärt

Om jag bara kunde svälja mina ord! Det händer, vi snubblar över orden och säger något fruktansvärt. Som mannen som sa till sin dejt att han inte förstod varför han aldrig attraherade de vackra kvinnorna! Ska man skratta åt det? Ja! Gråta? Åh, det var ju bara en felsägning, en tankevurpa? Gå din väg? Tja-bum-bum…

5. Kortet nekas

Det är extremt pinsamt att vara ute med någon, som inte är ens bästa vän, pappa eller bror och betalkortet nekas när notan ska betalas. Då står man där och känner sig dum och vad gör man? Det är svårt att skratta åt, det hjälper inte att gråta – och att gå sin väg är absolut inte ett alternativ.

6. Spiller överallt

Här sitter vi och har precis träffats och vi har klätt upp oss för tillfället. Och så..! Välter rödvinet ner över den ljusa skjortan, eller chokladglassen hamnar i knät. Kan du förlåta det, om det är din dejt som orsakar olyckan? Och om det är du själv? Det är till att gråta över, men sådant händer.

7. Ett ex dyker upp

En tidigare partner dyker plötsligt upp och det kan definitivt bli ganska pinsamt. Om det är din dejts ex som dyker upp på scenen, kan det vara svårt att behålla humorn. Om det är ditt eget ex, kan det vara nödvändigt…

Läs också: Ex-faktorn: Spökar din ex fortfarande när du går på dejt?

8. Usel dansare

Söt dejt. Ni går ut på stan och njuter av varandras sällskap. Tills ni hamnar på ett dansgolv och din dejt visar sig vara 1) en iögonfallande gummiman 2) mindre rytmisk än en MDF-skiva 3) tonlös och plattfotad. Kort sagt en fruktansvärt usel dansare. Frågan är om det har någon större betydelse? Och är det oåterkalleligt?

9. Tar med barn eller hund

Det händer att man blir riktigt, riktigt överraskad i mötet med nya människor. Något som kan få ögonbrynen att höjas är om en dejt utan förvarning kommer i sällskap med sitt lilla barn eller stora hund. Ja, det motsatta förbluffar nog lika mycket. Ett barn skulle man gärna ha hört om i förväg. En väluppfostrad hund? Går det an? Men en stor odjur som hoppar upp och dreglar eller morrar? Skratta, gråt eller gå. Hela paletten kan användas.

10. Skev kommunikation

Det kan vara rätt pinsamt om samtalet inte är på samma frekvens. Om man berättar ett skämt som inte förstås, eller nästan värre: Säger något på fullt allvar som uppfattas som ett skämt. Här är det definitivt bäst att skratta åt situationen, men är man inte alls på samma våglängd i kommunikationen, finns det då grund för vidare bekantskap?

11. Alltför ivrig

Flört är fint, men en dejt som smörar på, överskrider ens personliga utrymme och bryter den gängse etiketten genom att direkt krama om och sitta för nära och ta upp sex? Eh, det blir ett nej härifrån! Och då finns det ingen anledning att skratta, absolut inte till att gråta.

12. Konstiga saker uppstår

Allt är sällan förutsebart. Som att man plötsligt får näsblod, bryter av klacken på sin sko, upptäcker ett stycke persilja mellan tänderna eller råkar släppa en hörbar fis. Konstiga saker händer och får de flesta av oss att vilja gräva ner oss. Vi tror att vi för evigt är dömda till förlöjligande, som om våra olyckor och misstag skulle stå som ljusreklamer i andras medvetande. Det är inte troligt. Och ingenting är egentligen så pinsamt, om man kan skratta åt sig själv.

Läs också: 7 orsaker till att du kan förälska dig våldsamt snabbt 😍

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.