12 tecken på att du träffat rakt i hjärtat på din nya fling

Älskar – älskar inte – älskar – älskar inte... Tvivlar du på om din nya fling känner samma sak? Vissa tecken kan man nästan inte missa.

Maria Christiansen
Författare

Har du testat den lilla leken med att plocka av kronbladen från en tusensköna en efter en för att få svaret på frågan? Det finns säkrare – och något mer nyanserade – metoder när du vill veta om du har hamnat i hjärtat på din nya fling.

Vi reagerar självfallet alla olika när vi förälskar oss och längtar efter en annan människa. Precis som att det finns skillnader i hur män och kvinnor generellt uppför sig när oxytocin-nivån stiger ohämmat, och känslorna svämmar över. För överskådlighetens skull har vi valt att beskriva dessa 12 tecken växelvis med HAN och HON. Många av punkterna gäller dock lika mycket för män som för kvinnor.

1. Han ger inte upp

Oavsett om du är tillbakadragen för att du behöver tänka dig för, eller om du har varit upptagen och inte haft tid att kontakta honom, så kommer han att skriva eller ringa. Han tenderar nämligen att tro på att "radiotystnaden" beror på att du har tappat intresset. Han ger i vart fall inte upp bara så där, och han åsidosätter varje tanke om att han kommer uppfattas som "needy".

2. Hon visar dig runt

Hon är inte sen med att bjuda ut dig tillsammans med sina vänner eller upp till familjens sommarstuga, och hon gör vad hon kan för att inkludera dig så att du känner dig som en del av flocken. Kanske presenterar hon dig inte som din partner ännu eftersom ert förhållande är så nytt, men hennes blick och kroppsspråk avslöjar att hon är galen i dig.

3. Han gör dig glad

Han minns vad du säger och lägger märket till detaljer som kan göra dig glad. Och du blir väldigt glad när han berättar att han har bokat massage, eller att han har köpt dina favoritblommor/vin/lakrits eller har hittat en gammal bok om din specialhobby döljer sig i ett antikvariat. Han är också noga med att kommentera och ge dig komplimanger om dina kläder, ditt hår, hela dig...

4. Hon ger dig smeknamn

Ni är på samma våglängd när det gäller humor och hon börjar ge dig små smeknamn som antingen är gulliga eller roliga (det går en halv meter mellan dina skuldror och du tränar bodybuilding, hon kallar dig Knatte). Smeknamn ger man bara till personer som man känner varma känslor för. Öknamn är motsatsen till smeknamn, men det är nåt annat.

Läs också: 10 saker som får honom att skryta över att du är hans flickvän

5. Han pratar om framtiden

När han pratar om sina framtidsplaner kan du höra att du har en plats i dem. Han säger vi istället för jag, och om han har resplaner, ska på kurs eller något annat som du inte är en del av, så är han noga med att poängtera att han inte ska vara borta länge, och han pratar heller inte överdrivet mycket om vad han ska göra.

6. Hon ber dig om råd

Din åsikt är viktig för henne. Inte för att hon inte kan fatta beslut på egen hand, men din syn på något – eller ditt råd – spelar roll. Hon respekterar vad du säger och lyssnar gärna. Ni håller självfallet inte med varandra om allt, men med en förälskelse som är i full gång är lyhördheten för varandras synpunkter på topp.

7. Han kan inte hålla sig borta från dig

Han kan inte hålla fingrarna borta från dig. Han masserar dina skuldror, smeker dig på ryggen eller kittlar dina fötter. Han lägger armen om dig eller tar din hand när ni har följe någonstans, och när ni går på kafé eller restaurang sätter han sig hellre bredvid dig än framför dig. Han kan inte få nog av kroppskontakt.

Läs också: 12 tips som gör dig (betydligt mer) eftertraktad

8. Hon frågar dig om ditt förflutna

Hon är intresserad av att höra allt om dig: ditt förflutna, din bakgrund, din dag, vad som helst... Hennes intresse kan nästan kännas som ett förhör, men i själva verket vill hon bara väldigt gärna lära känna dig.

9. Han håller vad han lovar

I början av ett förhållande kan det finnas en viss skepticism: Kan jag räkna med att hen håller sitt ord, eller kommer jag att bli bränd? När du har rört vid hans hjärta så anstränger han sig för att vara i tid, och om ni har bestämt något så blir det av. Det är viktigt för honom att få din tillit.

10. Hon prioriterar dig

Du märker att hon ställer in eller skjuter upp andra planer för att vara tillsammans med dig, och om du behöver något, ett lyft, hjälp eller bara lite sällskap, så kommer hon direkt. Hon prioriterar dig. Punkt slut.

11. Han planerar

När ni ska ses så har han redan gjort upp en plan. Han har bokat bord, köpt biljetter till den där filmen du sagt att du ville se, hittat på något skoj... Många män tenderar till att vara "vanedjur", så när han jobbar aktivt i förhållandet för att överraska dig så beror det på att han tycker att du förtjänar något i en klass för sig.

12. Hon kan vända på ditt humör

När du känner dig pressad, ledsen, frustrerad eller arg så lyssnar hon och är uppriktigt investerad i ditt problem. Men hon gör också vad hon kan för att få dig på bättre humör igen. Hon vill så gärna att du ska vara glad, så när livet ger dig citroner pressar hon dem och häller socker på – och ger dig lemonad.

Vill du läsa fler artiklar om parförhållanden och onlinedating? Klicka HÄR 💗

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.