12 tips som gör dig (betydligt mer) eftertraktad

Händer det att du får alldeles för få svar när du skriver till någon? Gör dig själv och din profil en snabb servicekontroll. Små ändringar kan göra en stor skillnad – både för onlinedejting och livet i stort.

Maria Christiansen
Författare

Stressar du över att tiden bara går utan att du lyckas få en dejt? Händer det alldeles för sällan? Förtvivla icke! Med små ändringar kan du göra en stor skillnad och bli (betydligt mer) eftertraktad. Både i onlindejting och livet i stort.

Bli inspirerad av dessa 12 frågor som kan påverka din livsglädje, bekvämlighet och lust.

1. Vad behövs?

Accepterar du att ditt normaltillstånd är grått? Trist? Olyckligt? Fråga dig själv vad som behövs för att du ska bli glad. Sätt upp ett mål som kommer göra dig glad och som får dig att tänka på vem du omger dig med. Humör smittar av sig, så är människorna omkring dig sura eller glada? Du har lika mycket rätt till att vara glad som alla andra. Fokusera på positiva saker. Om du redan nu tänker det är lönlöst så ska du resa dig upp och gå på en promenad, och detta för oss vidare till punkt 2.

2. Är du energisk?

Så lite som 20-30 minuter under bar himmel boostar humöret eftersom frisk luft och motion utlöser endorfiner. Och ju mer natur desto bättre. En utflykt till skogen eller havet rensar tankarna och förbättrar minnet. Vem vill du själv helst dejta? Någon som kommer in med glöd i ansiktet och vindkysst hår? Eller någon som med mycket möda precis har rest sig från soffan?

3. Hur målinriktad är du?

Lägg upp konstruktiva planer för vad du tror kommer göra dig glad. Det kan t.ex. vara att spara till något du gärna vill ha. Det kan också vara att planera något som får dig att gå upp ur sängen tidigt istället för att sova vidare.

4. Sover du bra?

Bra sömnkvalitet och livsglädje hör ihop, och brist på sömn leder lätt till känslomässig instabilitet. Det säger sig själv att man har ett större överskott när man är utvilad, och då kommer man också att se bättre ut.

5. Är du givmild?

Känner du en riktig snåljåp som konsekvent väljer den dystraste blomman eller det billigaste vinet om hen tvunget måste ge bort något? Den typen av människor är irriterande. Lite komiska, men också irriterande. Det beror mest på att de flesta av oss tycker om gåvor, men vi ger helst bara om det känns bra. Vi slutar vilja dela med oss till någon om de bara tar emot, och aldrig ger. Att vara givmild är berikande och handlar inte enbart om pengar. Det kan också röra sig om goda gärningar, och inte materiella ting.

6. Spenderar du pengar på upplevelser?

Apropå att ge så säger man att pengar i sig själva inte är lycka. Det klingar kanske inte så väl om man inte har dem i överflöd, men människor som lägger pengar på att göra något istället för att äga något är enligt flera undersökningar lyckligare i allmänhet.

7. Tar du hand om dig själv?

Vem går på dejt utan att först se sig i spegeln? Mycket av den fysiska attraktionen mellan människor uppstår inom de fält vi själva bemästrar. Det behöver alltså inte nödvändigtvis handla om att vi har en bestämd längd eller särskilda mål. Däremot reagerar vår inre urmänniska på saker som välvårdat, friskt hår, vackra tänder och bra hållning... Det låter som att jag försöker sälja något, men hur bra du tar hand om dig själv säger något om hur mycket du tar dig själv och ditt välmående på allvar.

8. Sträcker du ut en hand?

Vad ångrar folk mest när deras liv håller på att ebba ut? Att de inte jobbade hårdare så att de kunde lämna ett större arv till barnen? Nej. Döende människor ångrar främst att de inte spenderade mer tid med familj och vänner. Genom att sträcka ut en hand och hålla kontakten med ditt närmsta nätverk ökar du din livskvalitet och glädje.

9. Glömmer du bort att vara tacksam?

Det är inget fel med att önska sig en nyare bil, en flådigare bostad, ett fullproppat bankkonto, en vacker partner... Vi vill alla ha mer av det goda. Det får dock inte hindra oss från att vara tacksamma för det vi redan har. Låter det aningen högfärdigt? Kanske, men tacksamhetskänslor ökar livsglädjen och därför är de värda att dyrka. Det finns alltid något man kan sätta pris på.

10. Har du provat att meditera?

Det sägs att meditation lugnar ner stressignaler i kroppen. När du mediterar blir du lugnare och mer balanserad, vilket ger dig klarhet och förmågan att överblicka. Och när är du som mest nöjd? När du har koll på läget eller när du inte har det?

11. Har du ett husdjur?

Vi kan leva som hund och katt – vilket inte är så bra – eller så kan vi leva med hund och katt. Betydligt bättre. Mycket, mycket bättre. Särskilt män anses vara mer attraktiva om de har en hund. En fransk studie fastställde att sannolikheten för att en kvinna ger sitt telefonnummer till en man med en hund är tre gånger högre än om han inte har en hund. Husdjur är en slags empatistämpel. Djurmänniskor tar ju hand om djuren och är därför ordentliga och ansvarstagande.

12. Tar du dig själv på (för stort) allvar?

Att ta sig själv på allvar är utmärkt, tills det inte är det längre. Attraktionskraften stiger nämligen när du är kapabel att skämta på din egen bekostnad och när du flyttar fokus från dig själv till din dejt. Med andra ord: Var hellre intresserad än intressant. Vissa (särskilt kvinnor) tror att attraktion gynnas av att de spelar svåra och inte är för lätta... Men resultat från en ny tysk studie visar att vi huvudsakligen attraheras av människor som vi har lätt att läsa av. När vi förstår deras avsikter och beteenden, och inte behöver gissa oss fram.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.