5 simpla råd som lyfter din date

Den första dejten kan påminna om gallring. Det är inte direkt en romantisk tolkning av onlinedating, men det finns en viss sanning i det: Antingen går man vidare och träffas igen, eller så måste man förbereda sig på att börja om från början. Här kommer 5 skarpa och enkla råd som lyfter din date.

1. Ta initiativet

Väntar du på att någon ska skriva till dig? Drömmer du om någon med vissa färdigheter, intressen, etc.? Det är bättre att själv ta initiativet och skriva till dem som du vill kontakta och som ser ut att vara en bra matchning. En gång i tiden var det mannens "uppgift" att göra det första draget, men så är det inte längre! Statistiska undersökningar visar faktiskt att kvinnor har över dubbelt så hög chans att få svar på det första meddelandet än vad män har.

2. Välj ett neutralt ställe

Innan ni går på er första date så kan ingen veta hur den kommer att gå. Så välj en plats som är okej att träffas på oavsett om ni matchar eller inte. Lås dig inte till flera timmars umgänge genom att t.ex. gå på restaurang. Hitta istället en tur genom stan, längs hamnen eller genom en park, där du vet att det finns ett kafé. Då kan ni ta ett stopp där om stämningen vill det (vilket vi hoppas på). Och om inte, ja då kan ni ju bara gå förbi...

Läs också: Är du bra eller dålig på att kyssas?

3. Närvaro och lyssnande

Apropå jämförelsen med en gallring: Föreställ dig att du ska referera till det som din date pratar om vid ett senare tillfälle. Det ska du självfallet inte, men det får dig att lyssna mer uppmärksamt och vara närvarande. Lär känna din date. Och låt telefonen ligga ljudlös i fickan eller väskan. Ignorera den även om den vibrerar. Din date kommer tycka att du är betydligt mer tilldragande när hen upplever att du ger hela din uppmärksamhet.

4. Wow... Vem drog hem vinsten här?

Om du blir helt överväldigad och berusad av din dates utseende, skarpsinne eller humor, hur reagerar du då? Sluta tänka att hen är fantastisk. Tänk: JAG ÄR FANTASTISK. Din date är inte mer värd än vad du är, och självförtroende är väldigt sexigt. När du tycker om dig själv tycker andra också om dig. Var tillmötesgående. Klä dig t.ex. inte så att du knappt kan röra dig, sitta avslappat eller andas utan att bli rädd för att en knapp kommer flyga av.

5. Allt med måtta

Det finns inget som ett glas vin när man behöver lugna nerverna och skapa en avslappnad stämning, men med risk för att låta som morsan: Drick nu inte för mycket! Behåll kontrollen – inte bara över situationen, utan också över hur du för dig och över din balans. En brölande och vacklande första date får sällan en lycklig framtid, men det är däremot nästan en garanti för att du vaknar upp med ångest nästa dag, ångest som i bästa fall bara gäller hur du uppförde dig.

Vill du läsa fler artiklar om dating? KLICKA HÄR 💕

Redo att göra kärleken viktig?

JustKiss är dejting för dig som tycker att kärleken är viktigt. För dig, som vill investera lite av dig själv för att få hjälp från den bästa matchmaker tekniken på marknaden. Är du redo att göra kärleken viktig?

Registrera gratis profil
Maria från JustKiss

Låt mig hjälpa dig att hitta din perfekta match ❤️

Är du en man eller kvinna?

Tyvärr, den här webbplatsen använder funktioner som din webbläsare inte stöder.

Uppgradera till en nyare version av Firefox, Chrome, Safari eller Edge så är du redo.