Kvinnornas topp 10: De sexigaste jobben män kan ha

Vårt jobb säger mycket om oss. Är vi kreativa, konstnärliga eller siffernördar? Det berättar även om vi är välbärgade, eller om ekonomin ligger på efterkälken. Vissa yrken hamnar betydligt högre än andra när det kommer till sexappeal, och kvinnor tänder mer på män som har dessa jobb. Finns ditt yrke med på listan?

Maria Christiansen
Författare

Och vad gör du då? Det är av de vanligaste frågorna vi ställer till varandra när vi träffas, för vårt jobb avslöjar väldigt mycket om oss. Är vi friluftsmänniskor, siffernördar, händiga eller teoretiker? Vårt yrke har mer inflytande på våra liv än vad många tror. Det präglar vår ekonomi, vår umgängeskrets och våra intressen, men det har också ett och annat att säga till om gällande vår plats på popularitetskurvan i förhållande till status och sexappeal. Och frågar man kvinnor, så är män med vissa jobb mer attraktiva än andra. Här listar vi de tio yrken som kvinnor tycker är sexigast.

1. Pilot

Piloter i stora flygbolag, helikopterpiloter och generellt sett män som kan få maskiner att lyfta, oavsett om det gäller jaktflyg, sjöflyg eller luftballonger, placerar sig bokstavligt talat över alla andra. Men det gör de också i kapplöpningen om att ha det sexigaste jobbet. Piloter är skickliga, specialiserade och modiga, och de har ett enormt ansvar som får dem att landa på förstaplatsen. Att de ofta också går klädda i välstrykta uniformer, har god fysik och tillgång till billiga reser världen runt, det är bara en bonus.

2. Komiker

Män som kan få kvinnor att skratta behöver aldrig vara ensamma ute på stan – eller i sängen. Ett humoristiskt sinne, bra timing och en sprudlande fantasi har samma effekt på kvinnor som en magnet har på en spik. Och när män har tillräckligt bra självförtroende för att gå upp på scen och uppträda, då har de det säkerligen också inom andra livssammanhang. Man ska dock vara uppmärksam på att komik och melankoli är tätt besläktat. En komiker kommer inte få dig att ligga dubbelvikt i skratt dygnet runt, men i gott sällskap och på scen är han såååå attraktiv.

3. Läkare

Varför är alla i romaner läkare? Och varför är tv-serier med män i vita rockar så populära? För att kvinnor tycker att läkare är sexiga! De har auktoritet, blida fingrar, hög lön och räddar liv. Vetskapen om läkarens sociala status, och att man är i säkra händer, har en påtaglig effekt, och det förklarar nog också varför barnläkare av många mödrar anses vara det mest attraktiva yrket.


4. Brandman

De är supermodiga, handlingskraftiga och håller huvudet kallt i dramatiska situationer, och de är alltid i toppform. Brandmän släcker elden, men de tänder den också i många kvinnokroppar lika lätt som ett-två-tre. Det finns en anledning till att brandmanskalendrar och brandmansstrippor är betydligt mer populära än revisorkalendrar och bankirstrippor.

5. Hantverkare

Murare, snickare, smeder, och på det hela taget män som bygger stort, är supersexigt. De är starka, händiga, kan hantera alla möjliga verktyg och stora maskiner, och de bryr sig inte om vädret. Sen fixar de också allt i hemmet på egen hand, och de känner alltid någon som kan ge en hjälpande hand när man ska installera ett nytt kök eller bygga en carport.


6. Advokat

Ända sedan Perry Mason har tv-serier om advokater lockat miljontals tittare världen över. Och ute i verkligheten har advokater massor av attraktionskraft. De har auktoritet, de löser problem, de är vältaliga, charmerande och oftast även goda lyssnare. Det omvända förhållandet råder också, de är skickliga på att argumentera. Därför kan det krävas en vass tunga om man ska kunna hålla takt med en advokat i vardagen. Sen får vi ju inte glömma ekonomin. Det finns stora pengar inom juridik.

7. Mister Selfmade

Företagaren, mannen som skapar sin egen firma från grunden, är ambitiös, energisk och tror på sig själv och sina idéer. Han vågar ta ansvar, och han är inte beroende av en arbetsgivare som delegerar ut uppgifter. Tvärtom, han bestämmer över sig själv, och det är ganska macho. Att han typiskt sett är så uppslukad av sin selfmade karriär att han har långa arbetsdagar och tar med datorn på semestern, det är bara något man får acceptera.

8. Musiker

Män med musikalisk talang är attraktiva. De tilltalar så klart olika typer av kvinnor beroende på om de är hard-rock-bad-boy-typen, mästare på jazz-saxofon eller klavervirtuos. Men det faktum att de har talang, och att de målmedvetet har övat i flera år, det är tilldragande. För det är inget snack om saken, en man kan med sin musik skapa en vansinnigt romantisk bara-du-och-jag-stämning.


9. Kok

Den fransk-amerikanska mästerkocken Anthony Bourdain, som dog förra året, blev världsberömd som författare när han började skriva underhållande dokumentationer om bordets glädjeämnen – sett från New Yorks restaurangkök. Många kapitel innehöll mer sex än sås! Män som kan skapa magi i köket är så klart väldigt attraktiva, så länge de inte kommer hem och luktar fisk.

10. Tv-reporter

Tv-reportern befinner sig ”där det händer”, följer med i världsnyheterna och träffar alla möjliga sorters spännande människor, som mäktiga politiker och berömda världsstjärnor. Det kan också hända att han själv är lite av en kändis. Journalister och fotografer från andra delar av presskåren får också höga poäng, men det är något särskilt med media i tv och de män som rör sig inom fältet.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.